Sfeerimpressies

VRIENDINNENAVOND ’Lichtgevend!’
10 mei 2017 in Bolsward

 

Vrijgekocht door Jezus om zichtbaar en onblusbaar, dagelijks te schijnen in een wereld die steeds donkerder wordt. Een hart verlicht met dankbaarheid en vreugde. Aangewakkerd door hoopvolle woorden van waarheid, die ons pad verlichten om liefdevol aanstekelijk te zijn. 

 

Ineke Kits leerde ons deze avond wat 'bible journaling' is en hoe we daar zelf mee aan de slag kunnen gaan om aangewakkerd te worden door Gods woorden van waarheid. 

 


VRIENDINNENAVOND ’Het leven door genade!’
10 maart 2017 in Kollumerzwaag

 

God geeft ons een onverdiend cadeau;  leven zonder schuld, schaamte en onhaalbare eisen. We mogen groeien en écht leven, 
leven door genade.  

 

De strijd tussen 'Waarheid' en 'Leugen'; een herkenbare strijd voor ons allemaal.  We weten dat we door Jezus'  genade volmaakt en geliefd zijn, maar de leugen zal ons dit steeds uit ons hoofd willen praten, zodat we hard gaan werken om genade te verdienen. Het toneelstuk zoog ons mee in de strijd die gaande was in de gedachten van Laura. Ze liet ons haar kwetsbare, maar groeiende geloof zien en liet ons herontdekken dat we Gods Genade mogen kennen en ons laten leiden en vormen door de Waarheid die de Heilige Geest tot ons spreekt. Ook als die stem soms maar een fluistering is.  


VRIENDINNENAVOND ’Lichtdraagster!’
10 februari 2017 in Bolsward

 

Als wij de nabijheid van Jezus zoeken, die als Licht in de wereld kwam, dan kan Hij ons gebruiken om Zijn licht te laten schijnen, in daden & woorden. We werden deze avond aangemoedigd om tot een zegen te zijn voor onze omgeving. We gingen met gevulde handen naar huis; een vaasje met bloemen om iemand mee te bemoedigen, een parelarmband & een tekst over het zijn van een Koningsdochter om zelf bemoedigd te worden. 

"We libje yn in tsjustere wrâld die wanhopig ferlet hat fan Hoop. Wy binne de tsjerke op de heuvel mei de doarren iepen & ús ljochten skine helder."


TIENKE TRAKTEERT MARRUM-VRIENDINNENAVOND
’Stilte a.u.b.!’
3 februari 2017 in Marrum

 

5 jaar vriendinnenavond in Kollumerzwaag, dus we trakteren dit seizoen twee andere dorpen of steden op een vriendinnenavond. 


Helaas hebben we geen foto’s van deze avond, maar wat werd het een prachtige avond met een warme, open en ontspannen sfeer in Marrum. Wat heeft God ons allemaal mooi en uniek gemaakt. Het was genieten om midden in al onze Martha-bezigheden samen een Maria-momenten te beleven en elkaar aan te moedigen vaker op te laden aan de voeten van Jezus. 


JUBILEUM-VRIENDINNENAVOND
’het feest van vrijheid’
25 november 2016 in Kollumerzwaag

 

5 jaar vriendinnenavond in Kollumerzwaag. Het was een knalfeest! Pinata’s, lekkernijen en veel gezelligheid, maar ook de diepte in met ingrijpende levensverhaal van Cynthia van Echten. Jezus is de bevrijder en leert ons om steeds vrijer te worden midden in en dwars door onze omstandigheden heen. 


VRIENDINNENAVOND ’Licht!’
28 oktober 2016 in Bolsward

 

Jezus kwam als het Licht voor deze wereld en had de missie om zijn licht wereldwijd te verspreiden. Wij mogen leven in zijn licht en ons laten leiden door Hem. Hij zal onze weg verlichten, ook als het soms alleen maar donkerder en mistiger lijkt om ons heen.

 

 


VRIENDINNENAVOND ’dwaan’
10 juni 2016 in Kollumerzwaag

 

Geen woorden maar daden tijdens deze vriendinnenavond.
Wat een stroom van producten werd er gedoneerd om verwenpakketjes van te maken voor de prostituees die door de vrouwen van 'Hope voor Friesland & Groningen' wekelijks bezocht worden. Janny Huizinga vertelde vol enthousiasme over haar missie en over haar liefde voor Jezus die haar vult om uit te delen aan wie deze echte liefde niet kennen. Een bewogen avond met een oproep om niet te klein van onszelf denken, maar te 'dwaan'! Wetende dat niet wij het hoeven te kunnen, maar Jezus ons zal zegenen als we gaan in Zijn naam!  


VRIENDINNENAVOND ’namme’
22 april 2016 in Bolsward

 

Bij onze geboorte hebben we een naam gekregen van onze ouders. Naast deze naam, hebben we een andere soort naam die we onszelf hebben gegeven. Dit is een zelfbeeld, ontstaan door diverse ervaringen. We kunnen gedachten hebben als: “ik schiet tekort”, “ik stel niets voor” of “ik kan niets”. Het zoeken van goedkeuring bij anderen werkt niet. Eén ding kan ons vrijzetten: Gods waarheid! God heeft hogere gedachten over ons, zoals we in Psalm 139: 13-17 kunnen lezen. Waar je je op focust, bepaalt wat je ziet. We worden uitgenodigd onze gedachten op Hem en op de dingen van de hemel te richten in plaats van op die van de aarde. Wij mogen onze nieuwe naam ontvangen van Hem, zodat we tot onze bestemming kunnen komen. God nodigt ons uit om samen met Hem het pad te volgen dat Hij voor ons heeft uitgestippeld.

 


VRIENDINNENAVOND ’libje’
18 maart 2016 in Kollumerzwaag

 

Als we de Koning willen dienen, groeit het verlangen om geen mogelijkheid en moment voorbij te laten gaan om op Jezus te wijzen. Of dat nu is in hoe we met onze keuzes, fouten of situaties omgaan of omdat we het tegenovergestelde reageren op hoe de wereld verwacht dat we reageren. Wij leven als luchtverfrissers die de geur van Jezus om ons heen verspreiden. 

VRIENDINNENAVOND ’tadije’
29 januari 2016 in Kollumerzwaag

 

God heeft ons gemaakt om voorspoedig te groeien. Door (ons geloof in) Hem kan ons leven meer opleveren dan we hadden verwacht. Daarvoor is het belangrijk dat de boom van ons geloof een sterke boom is, zodat deze in storm, droogte of regen kan blijven staan. We werden uitgedaagd om actief te gaan wortelen in de waarheid.  Niet altijd makkelijk of leuk, maar wel de moeite waard. 


VRIENDINNENAVOND ’namme’
15 januari 2016 in Kollumerzwaag

 

We hebben allemaal van God ons leven gekregen, ons karakter en onze talenten. God vraagt ons of we dit alles in willen zetten voor Zijn koninkrijk. Hij geeft ons een nieuwe naam. Als een ridder en een jonkvrouw worden hernoemd, krijgen ze een bijwoord aan hun naam, bijvoorbeeld: Jonkvrouwe Susan de Goede, Jonkvrouwe Ester de Vriendelijke of Jonkvrouwe Mirjam de Barmhartige. Door allerlei omstandigheden zou er een negatieve naam kunnen weerklinken in ons binnenste: de boze, de dromer, de bazige etc. Het is misschien wel de naam die nog zichtbaar is, maar die nog hoort bij ons oude leven. Door Jezus is alles, werkelijk alles van ons oude leven vergeven en zijn we vrij van onze 'ik'. 

VRIENDINNENAVOND ’tadije’
20 november 2015 in Kollumerzwaag

 

God heeft ons gemaakt om voorspoedig te groeien. Door (ons geloof in) Hem kan ons leven meer opleveren dan we hadden verwacht. Daarvoor is het belangrijk dat de boom van ons geloof een sterke boom is, zodat deze in storm, droogte of regen kan blijven staan. We werden uitgedaagd om actief te gaan wortelen in de waarheid.  Niet altijd makkelijk of leuk, maar wel de moeite waard. 


VRIENDINNENAVOND ’Welkom!’
6 november 2015 in Kollumerzwaag

 

Bij God mogen we altijd aanschuiven, de tafel is gedekt en er is plaats voor ons aan tafel. Hij wil dat we ons welkom voelen. We mogen elk moment binnenwandelen. Hij gaat graag met ons in gesprek en geeft ons het voedsel wat we nodig zijn. Dankbaar gebruik maken van Zijn gastvrijheid, daar doen we Hem een groot plezier mee.


Vriendinnenavond Kollumerzwaag

VRIENDINNENMOMENT ’Bible journalling’
5 november 2015 in Kollumerzwaag

 

Tijdens dit Vriendinnenmoment zijn we ons creatief gaan verdiepen in de bijbel. Bible Journallen doe je met behulp van diverse materialen en technieken: schrijven, kliederen met verf en alles er tussenin. Het was een geslaagde en gezellige avond met mooie creaties, gebaseerd op de woorden uit Psalm 119; woorden vol van Gods waarheid die blijvend en onveranderlijk zijn. 


Vriendinnenavond Kollumerzwaag

VRIENDINNENMOMENT ’Schoon & Zuiver’
24 oktober 2015 in Minnertsga

 

Wat hebben we een heerlijke dag gehad! De Tienke Wellness dag was wederom geslaagd. Heerlijk opladen, genieten van al het goede dat Wellness Instituut Lucia bied en een stukje geestelijke verdieping door Tienke. Een prachtige combinatie!Vriendinnenavond Kollumerzwaag

VRIENDINNENMOMENT ’Karakter’
1 oktober 2015 in Kollumerzwaag


Een aantal dames kwam zeer verrast het vriendinnenmoment 'Karakter' binnenlopen. "Dit is heel anders dan een vriendinnenavond, maar wat leuk!". En dat was het: Leuk én leerzaam! Een workshop-avond om met 15 dames stil te staan bij ons door God gegeven karakter en de vorming naar volmaaktheid. Een waardevolle avond, die voor herhaling vatbaar is! Later dit seizoen hopen we dit vriendinnenmoment nog eens aan te bieden. 


Vriendinnenavond Kollumerzwaag

VRIENDINNENMOMENT ’Schoon & Zuiver’
20 juni 2015 in Minnertsga

 

Een super geslaagde Wellnessdag by Tienke! Wat een ontzettend leuke combinatie! Heerlijk verwend worden door Lucia en haar team en daarnaast nadenken over een mooi thema. Het werd een dagje weg van 'alle dag' door de vredige omgeving, waardoor we op konden laden door dicht bij God te zijn.  Het was op alle fronten een topdag! God is goed! 


Vriendinnenavond Kollumerzwaag

VRIENDINNENAVOND ’with Gods love’
5 juni 2015 in Kollumerzwaag

 

Gods liefde is onvoorwaardelijk, onmetelijke en onbegrijpelijk. Zijn zoon Jezus is het levende bewijs van Gods grote liefde en werd het voorbeeld voor ons, in hoe wij lief mogen hebben. Gods liefde is niet logisch en heeft soms een vorm die we niet verwachten. Ook is er weinig logisch aan het feit dat God óns wil gebruiken om Zijn grote liefde hier op aarde, handen en voeten te geven,...         en toch is het waar.  


Vriendinnenavond Kollumerzwaag

VRIENDINNENAVOND ’Stilte a.ub.!’
17 april 2015 in Bolsward

 

Stil zijn,… dat is niet zo vanzelfsprekend vandaag de dag. Onze agenda’s staan volgepland. We rennen en draven, onze verplichtingen achterna. Vaak zijn we te druk om stil te zijn en om onze gedachten tot rust te manen, zodat we daar kunnen zijn waar we eigenlijk naar verlangen.


VRIENDINNENAVOND 'I surrender all'
27 maart 2015 in Kollumerzwaag

 

Word jij ook wel eens moedeloos wanneer je naar je eigen leven kijkt? Zou je graag ook meer goede vruchten willen zien? Het gevaar is dat wij teveel naar ons eigen leven kijken en te weinig naar het leven van Jezus. Laten wij naar het leven van Jezus kijken om daar kracht uit te putten en inspiratie op te doen om vruchten te dragen.VRIENDINNENAVOND 'Worship'
30 januari 2015 in Kollumerzwaag

 

Aanbidden doen we allemaal, elk moment van de dag. We zijn er voor gemaakt. Aanbidden we datgene wat we écht willen aanbidden? En hoe krijgt dat dan vorm in ons leven? MIJN MOMENT 'Take a break'
14 november 2014 in Zwaagwesteinde

 

Deze avond keken we op verschillende manieren naar het jaar wat (bijna) achter ons ligt en het jaar 2015 wat op ons ligt te wachten. Over de inhoud van de avond verklappen we niet te veel, omdat de kans bestaat dat we, wegens groot succes, dit vriendinnenmoment binnenkort nog een keer organiseren. Geen foto's dus deze keer, we willen niks verklappen of eigenlijk zijn we gewoon vergeten om foto's te maken ;-)
Dus om te weten hoe het was, moet je er gewoon de volgende keer bij zijn.
Je bent van harte welkom! 


VRIENDINNENAVOND 'Filled with You'
31 oktober 2014 in Kollumerzwaag

 

Als God meer in ons wordt, doordat Hij ons vult met zijn Heilige Geest, dan zijn we tot dingen in staat die we uit onszelf niet zouden kunnen doen. Wat een bijzonder plan van genade, maar halen we alles er al uit wat erin zit?


MIJN MOMENT 'BEN JE GEPLOETERD?!'
12 september 2014 in Kollumerzwaag

 

Kun jij soms ook zo ploeteren? Tijdens dit vriendinnenmoment gaan we in workshopvorm kijken naar onze, door God gegeven, karakters en het effect daarvan op onze dagelijkse bezigheden. Hoe we verschillend zijn gemaakt, waar we goed in zijn en waar onze valkuilen liggen. Even een leerzaam en uitdagend moment van zelfreflectie om meteen mee aan de slag te gaan.


VRIENDINNENAVOND 'BE YOU'
20 juni 2014 in Kollumerzwaag


Hij maakte jou aan Zijn beeld gelijk. Hij vormt jouw karakter als jij dat toelaat. Hij oefent en traint jou dagelijks door de situaties en omstandigheden waar jij je in bevindt. Alles laat Hij meewerken ten goede om jou tot Zijn doel te laten komen. En daarin ben je niet alleen; Hij geeft alles wat je nodig bent, voor iedere dag genoeg. VRIENDINNENAVOND 'BE TRUE'
11 april 2014 in Kollumerzwaag

 

Trouw blijven aan jezelf, betekent dat je vasthoudt aan wat je gelooft, wat de mensen om je heen ook van je verwachten of willen dat je doet. Je moet dan weten waar je voor staat, zodat je niet gaat wankelen. Tijd om kleur te bekennen, een leuke uitdaging!


VRIENDINNENAVOND 'BE BRAVE'

14 april 2014 in Kollumerzwaag

 

 VRIENDINNENAVOND 'BE FEARLESS'

22 november 2013 in Kollumerzwaag

 

Er is een overvloed aan meningen, kennis en informatie. Leugens hebben zich verstopt in de schaapskleren van waarheid. Er is zo veel, het kan je soms overweldigen. Weten, voelen, denken en doen hoe God het bedoeld heeft. Bij Hem zoeken wij onze bevestiging. Wij hoeven niet bang te zijn, want Hij houdt de wacht over ons komen en gaan. Hij waakt over ons, waardoor we veilig zijn.